Bent u een relatietherapeut? Log in of meldt u aan:

Vergoeding relatietherapie

relatieVeel zorgverzekeraars vergoeden therapiesessies door gecertificeerde therapeuten, die geregistreerd psycholoog zijn of lid zijn van een bepaalde beroepsvereniging. U kunt op de website van uw zorgverzekeraar meer informatie vinden omtrent deze vergoedingen. Wij adviseren u uw polis te raadplegen zodat u op de hoogte bent van bijvoorbeeld de noodzaak van doorverwijzing (huisarts) of dat u bijvoorbeeld eerst toestemming dient te krijgen van uw verzekeraar. Het is raadzaam om, alvorens te starten met relatietherapie, eerst bij uw verzekeringsmaatschappij te informeren naar de gedetailleerde vergoedingen.

Wat kost relatietherapie en krijgen wij dat vergoed?

Als u voor relatietherapie gebruik maakt van een therapeut of psycholoog in 2013, dan is het goed om te weten dat de voorwaarden veranderen ten opzichte van 2012. Deze veranderingen zijn sterk afhankelijk van welke zorgverzekeraar u heeft: wij raden u aan om u goed te orienteren voordat u weer voor 1 jaar een zorgverzekering afsluit.

Voorwaarden vergoeding GZ psycholoog

Vanaf 2013 gelden nieuwe voorwaarden omtrent de vergoeding van een GZ-psycholoog. Als u een goede aanvullende zorgverzekering heeft, dan is het vanaf januari 2012 mogelijk voordeliger om te kiezen voor een therapeut die vergoed wordt vanuit het aanvullende pakket, in plaats van te kiezen voor een eerstelijns BIG-geregistreerd psycholoog. Het kan dan voordelig zijn om te veranderen van zorgverzekeraar, zodat u het volgende jaar optimaal gebruik kunt maken van uw zorgverzekering.

Duur relatietherapie

Vanzelfsprekend is de aanpak en de duur van een therapeutisch traject iets wat u en uw partner als client met de therapeut samen overeenkomt. Gemiddeld genomen worden er in een traject 8 a 12 sessies afgesproken met telkens tussenpozen van 1 tot 3 weken. Kosten voor een sessie variëren van 70 tot 100 euro per sessie.

Spring naar de toolbar