Bent u een relatietherapeut? Log in of meldt u aan:

Voor bezoekers

Bij relatietherapie wordt gekeken waar nu het werkelijke probleem zit.
Daarbij wordt ook gekeken naar je eigen rol, want ieder heeft zijn eigen inbreng en verantwoordelijkheid in een relatie.

Problemen maak je samen, dus je moet er ook samen aan werken om ze op te lossen. Relatietherapie doe je natuurlijk het liefst samen. Maar het komt ook voor dat 1-op-1 gesprekken met de therapeut je helpen om je eigen verwachtingen en behoefte ten op zichte van je relatie helder te krijgen.

Het is vaak moeilijk om de eerste stap te zetten als je vind dat je eigenlijk gelijk hebt: het is wel een stap op de goede weg. Uit ervaring weten we dat als iemand in eerste instantie alleen naar de praktijk komt, er na verloop van tijd toch een partner mee wilt komen.  Deze heeft dan thuis gemerkt dat de gesprekken een positieve invloed hebben op de relatie.

Relatietherapeut zoeken

Bent u op zoek naar een relatietherapeut? Deze website biedt een overzicht van alle relatietherapeuten in Nederland. Zoek een relatietherapeut bij u in de buurt.
Zoek een relatietherapeut op plaatsnaam of provincie

Leestips over relaties

Er zijn veel psychologen, relatietherapeuten en wetenschappers die boeken hebben geschreven over relaties en relatieproblemen. Wij hebben een overzicht gemaakt van interessante (werk) boeken die opvallen door hun toegankelijk taalgebruik en praktische vaardigheden.
Meer informatie over boeken die jullie verder helpen

Links naar beroepsverenigingen

Er bestaan diverse beroepsverenigingen waar relatietherapeuten bij aangesloten kunnen zijn.
Meer informatie over deze verenigingen

Tips voor een gezonde relatie

Een gezonde relatie komt niet vanzelf, je moet er aan werken. Het is een kwestie van goed met elkaar communiceren, compromissen en een volwassen opstelling. Lastig, maar je krijgt er wat voor terug.
Meer tips voor een gezonde relatie

Spring naar de toolbar